Sisteme de stingere a incendiilor

sisteme de stingereDupa cum reiese si din denumire, sistemele de stingere pentru incendii au rolul de a stopa actiunea flacarilor, a preveni raspandirea lor si implicit a reduce eventualele pagube materiale. In cele mai multe cazuri, sistemele sunt automate, ceea ce inseamna ca declansarea lor este independenta de actiunea umana, aceasta realizandu-se in momentul aparitiei unui incendiu.

Agenti de stingere a incendiilor

In operatiunea de stingere a incendiilor, cel mai utilizat agent este apa. Aceasta este imprastiata printr-o stropire abundenta pe intreaga suprafata a incintei afectate de flacari, cu ajutorul unor sprinklere montate in tavan, conectate la randul lor la un rezervor de apa. In situatiile in care apa ar putea afecta bunurile aflate in incapere, se utilizeaza alti agenti de stingere, cum ar fi cei gazosi sau pe baza de aerosoli.

Proiectare sisteme de stingere

Pentru ca incendiile sa fie stinse inca din faza lor incipienta, este esential ca sistemele de acest gen sa fie proiectate astfel incat sa acopere intreaga suprafata a incaperii respective. In acest sens, va stam la dispozitie pentru proiectarea acestora in functie de aspectul mentionat, oferindu-va garantia ca imobilul dumneavoastra este in siguranta, si ca eventualele pagube materiale vor fi neinsemnate.

Societatea noastra ofera servicii de proiectare a instalatiilor de stingere a incendiului si este avizata IGPR in acest sens. Daca aveti nevoie de consultanta sau alte informatii legate de sisteme de stingere a incendiilor, va rugam sa ne contactati.

Proiecte instalatii de stingere | Avize IGSU | Aprobari Pompieri | Sisteme de Stingere | Documentatii Tehnice